Kallemoeietriatlon

https://www.kallemoeietriatlon.be

Kallemoeietriatlon, Beernem

De triatlon in Beernem draagt de naam Kallemoeietriatlon naar de heks die rondwaardde rond het kanaal waar de triatlon plaatsvindt.  De organisatie is in handen van het Kallemoeie Triatlon Comité.

Deze sportmanifestatie is de opvolger van de Kallemoeiekoersen die van 2001 tot en met 2011 in Beernem centrum onder grote belangstelling door de Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden Beernem georganiseerd werden. Het was een wielerwedstrijd voor Parochianen en Nieuwelingen. In 2012 besloten vader Martin (voorzitter Dorpsvrienden en later ook van het K.T.C.) en dochter Nathalie D’haeninck (Dorpsvrienden en later ook van het K.T.C.) een andere uitdaging aan te gaan en werd de eerste Kallemoeietriatlon in Beernem Centrum boven de doopvont gehouden. Zij bouwden een  team rond hen, die nog steeds op bijna professionele wijze proberen de atleten te bekoren. De eerste start vond in de Beernemse jachthaven van BWSV plaats. De atleten bereikten de eindmeet aan het O.C. De Kleine Beer nabij de markt in Beernem.

Aanvankelijk zou het een duatlon worden maar op vraag van de organisator van de Jim Beuselinck triatlon in Oedelem Thierry David werd een stap verder gezet.

In 2019 verhuisde de triatlon noodgedwongen naar deelgemeente Sint-Joris.

Dit werd organisatorisch een meevaller zodat de huidige Kallemoeietriatlon daar nog steeds haar tenten opslaat.